Mitä lainalla tarkoitetaan?

Lainalla tarkoitetaan lainanantajan ja lainanottajan välistä sopimusta, jolla pyritään usein tuottamaan jonkinlaista ennenaikaista hyötyä lainanottajalle. Voit tarvita äkillisesti lainaa esimerkiksi keittiösi remonttia tai uutta autoa varten. Rahalaina, johon edellämainitut kuuluvat, on ehkäpä yleisin lainamuoto.  Se solmitaan lähes aina jonkin luotonantajan tai pankin kanssa. Lainanottaja sitoutuu korvaamaan sopimuksen mukaisella tavalla takaisin lainatun summan lainanantajalle, koroilla tai koroitta. Useimmissa tapauksissa lainoihin liittyvät korot.

Mikä on lainan korko?

Korko on esimerkiksi rahalainassa lainasopimukseen sovittu lisämaksu, mikä maksetaan aina takaisinmaksujen tai takaisinmaksun yhteydessä. Etenkin rahalainassa koron katsotaan olevan lainanantajalle suotu hyvitys siitä, että lainanantaja on tuottanut ennenaikaista hyötyä lainanottajalle. Lainalaskurilla pystyt vertailemaan reaaliajassa eri korkomahdollisuuksia kotoasi käsin.

Kuka voi antaa lainaa?

Lainanantajat voivat olla yrityksiä, esimerkiksi pankkeja tai luottofirmoja, tai yksityisiä henkilöitä. Sama pätee lainanottajiin. Esimerkiksi sukulaisten kesken usein, sekä lainanottaja kuin myös lainanantaja ovat yksityisiä henkilöitä. Lisäksi näissä tapauksissa hyvin usein lainasopimukset ovat suullisia. Useimmissa muissa tapauksissa lainasopimus on kirjallinen.

Kuinka kauan lainan takaisinmaksussa tulisi kestää?

Lainasopimusta tehdessä lainanottajan ja lainanantajan välille syntyy keskinäinen velkasuhde johon liittyy lainanottajan sopimukseen kirjattu velvollisuus joko kerralla maksaa laina tai lyhentää sitä säännöllisesti. Maksamalla kerralla lainan pois usein välttyy ainakin suuremmilta koroilta. Lainalaskurilla pystyt selvittämään miten voit eri maksutavoilla vaikuttaa esimerksi koron suuruuteen.

Lainasopimuksen eri muodoissa ja maksuajoissa on paljon vaihtelua. Pikavipit ja pienemmät lainat maksetaan melko nopeasti pois useimmissa tapauksissa. Loogisesti isommissa lainoissa kestää useimmiten kauemmin takaisinmaksussa. Autolainaa maksetaan yleensä joitain vuosia, kun taas esimerkiksi asuntolainaa voidaan maksaa takaisin yli kymmenenkin vuotta. Tavalliselle kuluttajalle syntyy harvakseltaan lainoista minkäänlaisia velkakierteitä, mutta täytyy muistaa että niihin joutuneiden kierre on usein paha. Luottomaan lainalaskurilla pystyt välttämään tämän suunnittelemalla järkevästi laina-asiasi.

Lainasopimuksen solmimisen yhteydessä lainanantaja ja -ottaja sopivat keskenään maksetaanko laina takaisin vakuudella vai ilman, kerralla vai erissä ja koroilla vai koroitta. Usein kerralla maksettaessa tai vakuuden kanssa lainatessa välttyy suurilta koroilta, pienemmissä summissa voit välttyä niiltä kokonaan. Lainalaskurilla voit hetkessä selvittää miten eri vaihtoehdot vaikuttavat sopimustarjouksen muotoon, haluamme Luottomaassa auttaa muitakin välttämään epähuomiosta ja kiireestä johtuvat virheet.

Tavallinen kuluttaja harvoin maksaa lainojaan takaisin kovinkaan pitkään ja järkevällä suunnittelulla estää mahdolliset ongelmatkin. Toki esimerkiksi asuntolainaa moni maksaa pitkäänkin takaisin. Luottomaassa pyrimme lainalaskurillamme helpottamaan sinun suunnitteluasi ilman turhaa vaivannäköä. Näin saamme myös turvattua meille kaikille kuluttajaturvallisen lainanoton.

Mistä tiedän mikä laina sopii parhaiten minun tarkoituksiini?

Lainoja eri muodoissa löytyy lähes kaikkien pankkien ja luotonantajien tarjonnasta. Mutta miten tavallinen kuluttaja osaa löytää itselleen sopivimman ja edullisimman lainatarjouksen omiin tarpeisiinsa? Vertaile reaaliajassa Luottomaan lainalaskurilla eri tarjouksia, jotta pääsemme säästämään sinulle aikaa ja ennen kaikkea rahaa.

Autolaina vanhan luottokilpurin korvaajalle, asuntolaina perheen lisääntyessä ja remonttilaina vesivahingon sattuessa ovat hyviä esimerkkejä siitä, miten meistä jokainen voi tarvita lainaa helpottaakseen sen hetkistä tilannettaan. Lainalaskurilla saat suodatettua sinulle parhaat lainatarjoukset kätevästi kotoasi käsin. Selvitä laina-asioitasi helposti reaaliajassa, jotta voimme säästää sinut vaivalloisilta pankeissa asioinneilta sekä puuduttavilta puhelinpalvelujen jonotuksilta.

Miten vertailen eri lainatarjouksia?

Lainoja ja luottoja löytyy valtava valikoima eri pankkien ja luotonantajien tarjonnasta ja joskus voikin tuntua vaikealta löytää itselleen tarjousten seasta itselleen sopivaa lainatarjousta. Vaikka useimmat pankit reilusti tarjoavat vanhoille asiakkailleen edullisempia lainasopimuksia, näin ei valitettavasti aina kuitenkaan ole ja myös tähän me pyrimme Luottomaassa vaikuttamaan.

Lainalaskurilla saat suodatettua karsitun valikoiman tarjonnan suuresta joukosta. Etenkin niissä tapauksissa kun olemassaolevia lainoja on jo, on asiaan perehtymättömän vaikea valita itselleen sopivaa ja edullista tarjousta. Tässä Luottomaan lainalaskuri tulee avuksesi.

Voit aloittaa lainavertailun täältä ja yhdessä selvitämme lainalaskurilla mikä lainatarjous sopii juuri sinulle parhaiten.

Mitkä seikat vaikuttavat lainan saantiini?

Lainatarjouksen muotoon ja sen saantiin vaikuttavat monet seikat. Lainalaskurilla voit itse kikkailla eri vaihtoehtojen kanssa ja näin näet kätevästi miten lainan muoto vaihtuu.

Lainan suuruus ja esimerkiksi luottotietosi vaikuttavat siihen, millaisen lainatarjouksen voit pankilta tai luotonantajalta saada.

Me Luottomaassa haluamme auttaa kuluttajaa karsimaan turhan tiukat ehdot pois eri tarjouksista. Eri lainanantajat voivat tarjota jopa vanhoille asiakkailleen lainoja todella tiukoilla ehdoilla. Silloin pahimmillaan voi joutua hetkelliseen tiukkaan paikkaan kukkaron nyörejä kiristäessä.

Luottomaan lainalaskurilla pystyt valitsemaan sinulle sopivimman laina-ajan ja kuukausierän. Me haemme sinulle sen pohjalta parhaat lainatarjoukset, eikä sinun tarvitse tuhlata tuntikauseja eri tarjousten läpikäymiseen.